PSD2 AISP - Furnizor de servicii de informații despre cont

Pentru ca un furnizor de servicii financiare să fie pe deplin autorizat prin PSD2 să utilizeze API-urile Open Banking, acesta trebuie să fie înregistrat ca fiind unul dintre sau ambele dintre următoarele.

AISP - Stabilește pentru furnizorul de servicii de informații despre cont

PISP - Stabilește pentru furnizorul de servicii de inițiere a plății

Ce pot face AISP?

Fiind un AISP autorizat înseamnă că compania poate solicita permisiunea de a se conecta la un cont bancar și de a utiliza acel cont bancar informații pentru a furniza un serviciu.

Companiile care sunt AISP sunt autorizate să acceseze „numai în citire” informațiile despre contul bancar. Practic, pot arăta, dar nu pot atinge, ceea ce înseamnă că nu pot muta banii unui client.

Serviciile și instrumentele care sunt asociate cu AISP constau din; compararea prețurilor, instrumente de gestionare a banilor, acces mai rapid și mai precis la produsele financiare și accelerarea proceselor manuale, cum ar fi solicitarea unui credit ipotecar, a unui împrumut și așa mai departe.


Aplicație demonstrativă conturi

Aplicație demonstrativă TPP a informațiilor despre conturi

Încercați demo-ul


Aplicația web demonstrativă arată cum să creați o aplicație de referință cu informații despre conturi având mai multe tipuri de funcționalități, combinând o listă de consimțământuri ASPSP cu o listă de conturi bancare pentru fiecare consimțământ, soldul și tranzacțiile contului pentru a construi o soluție completă.

Scenariu

Contextul acestui eșantion este o aplicație de gestionare a conturilor bancare bazată pe web. Părțile logice ale back-end-ului de gestionare sunt reprezentate de servicii individuale, care permit cuplarea liberă a funcționalității și a componentelor care pot fi actualizate independent:

  • Adăugați conturi bancare dintr-o listă de ASPSP disponibile
  • Balanța contului
  • Tranzacții în cont

Folosind agregarea API BankIO’s Link , frontendul menține o singură conexiune la agregator, mai degrabă decât să se bazeze pe implementarea unei integrări API pentru fiecare ASPSP. Acest lucru permite frontend-ului să se scaleze independent utilizând agregarea API BankIO’s Link pentru a îndeplini cerințele sale unice pentru capacitatea și randamentul datelor.

Opinie

Editați această pagină pe GitHub

De asemenea, puteți lăsa feedback direct pe GitHub